بیماری کلیوی: مواد غذایی با پتاسیم بالا را بشناسیم

بیماری کلیوی: مواد غذایی با پتاسیم بالا را بشناسیم

 درست مانند سدیم، پتاسیم نیز باید در بدن متعادل باشد. اگر کلیه های شما به خوبی کار نمی کنند، سطح پتاسیم در خون شما افزایش می یابد. سطوح بالای این ماده معدنی بر ریتم قلب تاثیر می گذارد، بنابراین برای کنترل بیماری کلیوی، رژیم غذایی شما باید در مقدار این ماده معدنی محدود شود. پزشک یا متخصص تغذیه به شما اطلاع می دهد که آیا  نیاز به ممانعت از خوردن مواد غذایی با پتاسیم بالا دارید یا خیر،پزشک می تواند توضیح دهد که چگونه مقادیر این ماده را در رژیم غذایی خود محدود کنید. امروز در هایپرمارکت اینترنتی فروشکا به مقادیر این ماده معدنی موجود در موادغذایی اشاره می کنیم.

پتاسیم در بسیاری از میوه ها و سبزیجات، حبوبات، آجیل و غذاهای لبنی یافت می شود.

مواد غذایی با پتاسیم بالا

این موادغذایی حاوی بیش از ۲۰۰ میلی گرم از این ماده معدنی در یک نصف فنجان می باشند.

زردآلو (۲ عدد متوسط)
آووکادو (۱/۴ از یک عدد)
موز (۱ عدد متوسط)
چغندر و چغندر سبز (پخته شده)
جوانه های بروکسل
طالبی
خرما
شلیل (یک عدد)
پرتقال و آب پرتقال
هویج وحشی
سیب زمینی
چیپس سیب زمینی
آلو بخارا و آب آلبالو بخارا
کدو حلوایی
اسفناج (پخته شده)
سیب زمینی های شیرین
گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی
آب سبزیجات

غذاهای با پتاسیم پایین

این غذاها حاوی کمتر از ۱۰۰ میلی گرم از این ماده معدنی در یک نصف فنجان می باشند.

بلوبری
کلم
قره قاط
خیار
بادمجان
کاسنی
بامیه
پیاز
نخود فرنگی
آناناس
تمشک
هندوانه

لازم به ذکر است که پتاسیم یکی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است که به طور نمونه؛ سبب کاهش عصبانیت و افزایش شادابی و تحرک می شود، خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد و فشار خون بالا را کاهش می دهد. بنابراین اگر کلیه های سالمی دارید از این ماده مغذی در برنامه غذایی خود بهره ببرید. و اگر هم مبتلا به بیماری کلیوی هستید همانگونه که اشاره کردیم زیر نظر پزشک این ماده معدنی را در مواد غذایی مختلف،مصرف کنید.